Onderhoud

Bij u op locatie...

Geniet langer van uw fiets

Op een nieuwe fiets rijdt u probleemloos rond. Of althans, zo zou het moeten zijn. Echter een nieuwe fiets heeft, net als een auto, onderhoud nodig. Talloze fietsreparaties zijn te danken aan achterstallig onderhoud. Hoe vaak een fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft is nogal afhankelijk van hoeveel erop gefietst wordt, maar is wel minstens één maal per jaar noodzakelijk.

Nieuwe fietsen zijn altijd na 6 tot 8 weken gebruik aan hun eerste service/onderhoudsbeurt toe. Wat voor fiets u ook hebt, onderhoud is erg belangrijk. Zeker als de winter weer voor de deur staat. In de winterperiode heeft uw fiets extra veel te lijden. Regen, wind, pekel en kou zijn een aanslag op de fiets. Met goed preventief onderhoud voorkomt u onnodige slijtage en de kans op problemen. Hebt u een fiets met een derailleur dan is extra zorgvuldigheid geboden. Hieronder vindt u de tarieven die De Fietswacht hanteert voor onderhoudsbeurten.

Een onderhoudsbeurt bestaat uit *:

  1. Bouten en moeren controleren en vast draaien
  2. Versnelling controleren en afstellen
  3. Banden controleren en op juiste spanning brengen
  4. Remmen controleren en afstellen
  5. Lagers van balhoofdstel, wielen en de trapas controleren en afstellen
  6. Ketting spannen en eventueel oliën (stadsfiets)
  7. Alle draaiende en bewegende delen inspuiten
  8. Verlichting controleren
  9. Chromen delen in vetten

* Exclusief te vervangen onderdelen

Reparatieverzoek indienen

Garantie

Wij beschikken over een gedegen vakbekwaamheid en ervaring, en uiteraard krijgt u garantie op elke reparatie. Behalve op geplakte binnenbanden.

Voorrijkosten

Voorrijkosten bedragen van 0 t/m 10 km € 5,00 – 10 t/m 15 km € 7,50 – 15 km en meer € 0,50 /km ongeacht het aantal fietsen dat u voor reparatie of onderhoud aanbiedt.

Starttarief

Het minimale tarief, waarvoor wij uitrijden is vanaf € 17,50- inclusief voorrijkosten. Dit geldt bijvoorbeeld alleen als bij aankomst blijkt dat het ventiel ontbreekt, de fietssleutel niet aanwezig is of om een andere reden een reparatie niet (direct) uitgevoerd kan worden. Na bevestiging van een afspraak behouden wij ons het recht om het starttarief in rekening te brengen, mits de afspraak op zijn minst 1 uur voor aanvang van afgesproken tijdstip via de mail of telefonisch wordt afgezegd.

Het starttarief geldt niet boven op onze standaard reparatietarieven en/of voorrijkosten. Het starttarief wordt dus alleen in uitzonderlijke situaties gehanteerd.

Prijzen

Alle vermelde prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid. De prijzen zijn vanaf en gelden voor de meest gangbare stadsfietsen. Voor een volledige prijsopgave kunt u het best contact met ons opnemen.

Uitrijpunten

We hebben 1 uitrijpunt in Amsterdam. Klik op de plaats waar u zich bevindt om de aantal kilometers te berekenen.

Amsterdam